Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз на оръжейния

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз на оръжейния
Коментари Харесай

Възстановиха лиценза на `Емко`. Работници готвят нов протест днес

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възвърне търговския лиценз на оръжейния цех " Емко ", съобщи БНР.

Така от през днешния ден компанията още веднъж е пълновръстен участник на интернационалните пазари.  " В завода има още нарушавания, които не са отстранени напълно, само че те не засягат безопасността на производството ", разяснява икономическият министър Емил Караниколов.

На дневен ред продължава да стои и казусът с прекратените контракти сред частното дружество и държавната комерсиална компания-износител " Кинтекс ", които засягат продукция за милиони, блокирана на пристанището в Бургас, само че тук страната не може да се меси, сподели още министърът.

Заради неуредиците към лиценза продукцията на ВМЗ-Сопот ще бъде продадена вместо тази на " Емко " на азиатския пазар, разясни Караниколов.

От " Емко " не престават да упорстват за удобно разрешаване и на въпроса с комерсиалните контракти и задълженията на " Кинтекс ". Днес чиновници на " Емко " от Трябва и Монтана се събират за следващ път на митинг пред Министерския съвет в 14 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР